Fällkniven F4 med Zytelslida

1.583 kr

Vass slaktkniv med långt knivblad av laminerat VG10-stål och ergonomiskt skaft av Thermorun. Lämpar sig extra väl för styckning av större köttdelar eller för att filea fisk.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Beskrivning
  • Slaktkniv med VG10-stål
  • Smal och vass egg för exakta snitt
  • Greppvänligt skaft
  • Passar bra för större byten
  • Vädertålig zytelslida

Vass slaktkniv med laminerat VG10-stål

F4 är en effektiv och lätthanterad slakt- och flåkniv från Fällkniven som passar utmärkt för lite större byten. Med sitt 15 cm långa och unikt utformade knivblad, konvexa egg och smala klinga glider enkelt igenom en hel lax på längden.

Själva knivbladet i F4 är tillverkat av laminerat VG10-stål, ett hårt och i princip rostfritt specialstål. Eftersom bladet är laminerat omges den hårda kärnan av ett mjukare och segare stål, vilket gör det över 20 procent starkare jämfört med ett konventionellt knivblad.

Greppvänligt och slittåligt skaft

F4 har ett ergonomiskt utformat skaft av Thermorun, ett material som Fällkniven ofta använder i sina bästa knivmodeller. Thermorun är extra lämpligt i just slaktknivar eftersom det erbjuder en optimal kombination av greppvänlighet och slitstyrka.

Thermorun-skaftet ger dig ett bra grepp när du arbetar med kniven samtidigt som materialet inte påverkas av varken värme, fukt eller kemikalier. Du får också med en vädertålig knivslida i zytelplast för säker förvaring av F4.

För vem passar Fällkniven F4?

Fällknivens modeller F4, F3 och F2 är en serie kvalitativa slaktknivar anpassade för olika ändamål. Det långa, smala knivbladet i F4 gör den här kniven extra passande för styckning av lite större byten. Den passar också utmärkt för att filea fisk, både i köket och i naturen.

Är du ute efter en lite mindre kniv med liknande egenskaper kan F2 (finns här) vara ett bra alternativ. F3 (finns här) är mellanmodellen som istället är optimal för att pälsa och stycka lite större vilt.

Hållbara och kvalitativa knivar från Fällkniven

Fällkniven är ett svenskt familjeföretag med rötter i den djupa norrbottniska vildmarken. Företaget grundades i mitten av 1980-talet med visionen att tillverka pålitliga och hållbara knivar anpassade för naturens alla prövningar.

Allt designarbete sker på hemmaplan i Boden och stålet kommer från en närliggande gruva. Tillverkningen sker i Japan och innan försäljning belastningstestas alla knivmodeller vid Luleå Tekniska Universitet. Kort sagt – väljer du Fällkniven, väljer du kvalitet.

Fakta Fällkniven F4

Stål:Lam. VG10
Hårdhet:59
Egg:Konvex
Skaft:Thermorun
Slida:Zytel
Vikt:101 g
Totallängd:270 mm
Bladlängd:150 mm
Bladtjocklek:2,5 mm

Du gillar kanske också