Fällkniven FDC – Fällbart diamant & keramiskt bryne

153 kr Rek. pris: 170 kr

Prisvärd diamant- och keramiskt bryne från Fällkniven. Fällbar design gör brynet säkrare att använda och enkelt att bära med i packningen. Mäter endast 12,5 cm i hopfällt läge.

Läs mer

8 i lager

Artikelnr: BD614RDZZ Kategori: GTIN: 7340101502250
Beskrivning
  • Diamant- och keramikbryne
  • Fällbar design
  • Säker att använda
  • Enkel att rengöra

Effektivt bryne med diamant och keramik

Med ett bryne från Fällkniven är det enkelt att hålla dina knivar i toppskick. Det här brynet har två sidor: ett gult med diamant och ett vitt med keramik.

Diamantbrynet är grovt med en yta av titanaluminiumitrid (25 micron). Det använder du för att effektivt forma en ny, tunnare egg. Brynet klarar de vanligaste eggstålen utan problem och förblir dessutom plant även i takt med att det nöts.

Det vita, keramiska brynet (9 micron) använder du för att polera eggen. Känner du dig osäker på hur du går till väga får du med instruktioner på engelska.

Fällbar och kompakt design

En stor fördel med det här brynet är den fällbara designen. Totallängden är 22,6 cm, men i hopfällt läge mäter den endast 12,5 cm. Det gör den enkel att bära med i packningen om du även vill kunna skärpa din kniv ute i vildmarken.

Designen gör dock inte bara brynet extra kompakt, det gör det också säkrare för dig att använda. Handtaget minskar nämligen risken att du slinter och skär dig under tiden du arbetar med kniven.

Enkel att rengöra och underhålla

När det är dags för rengöring behöver du bara använda diskmedel och varmt vatten. På det keramiska brynet kan det till och med fungera att använda ett helt vanligt suddgummi.

Om du skärpt eggen upprepade gånger under en längre tid kan det bli svårare att få till en bra skärpa. Då kan det vara läge att skicka in din kniv för omslipning, till exempel hos Fällkniven. Tänk bara på att de enbart slipar upp knivar från sitt eget varumärke.

Tips – Här hittar du fler brynen från Fällkniven och andra tillverkare.

Fakta Fällkniven FDC

  • Bredd: 3 cm
  • Längd (hopfälld): 12,5 cm
  • Totallängd: 22,6 cm
  • Tjocklek: 1,6 cm

Du gillar kanske också